Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row
 Forum Index

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups
RegisterRegister  Log inLog in

Previous topic «» Next topic
Kibice na EURO 2012
Author Message
komornik
Słyszał o Wieluniu

Posted:     [ !!! ]

Sport musi nieść ze sobą nienawiść. Inaczej piłka nożna byłaby tylko spektaklem w teatrze z udziałem 22 aktorów. Ciężko to wytłumaczyć, ale "to trzeba przeżyć, żeby to zrozumieć". Także nadal zachęcam do pójścia na mecz.

rafalekjan
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

[quote="komornik"]Sport musi nieść ze sobą nienawiść. Inaczej piłka nożna byłaby tylko spektaklem w teatrze z udziałem 22 aktorów. Ciężko to wytłumaczyć, ale "to trzeba przeżyć, żeby to zrozumieć". Także nadal zachęcam do pójścia na mecz.[/quote]
Polecasz kastety czy butelki wystarczą?

Śmieszą mnie Twoje wypowiedzi. [b]Red[/b], nie rozumiem po co podejmujesz z nim dalszą rozmowę.

komornik
Słyszał o Wieluniu

A ja nie wiem czemu nadal podejmuję rozmowę z ludźmi, którzy nigdy na żadnym meczu nie byli, a swoje informacje czerpią z tak wiarygodnych źródeł jak "Gazeta Wyborcza". I chciałbym jeszcze łaskawie przypomnieć, że na święta narodowe i mecze reprezentacji "kosy'" klubowe odchodzą na bok i kibice działają razem. No cóż, chociaż wam lekturę pozostawię: [url]http://www.facebook.com/photo.php?fbid=357097381023439&set=a.302474703152374.72038.300622540004257&type=1[/url]

red
Moderator

[quote="komornik"]Sport musi nieść ze sobą nienawiść.[/quote]Nie rozumiem i chyba nigdy nie zrozumiem.
Uprawiałeś kiedyś jakiś sport? Nienawidziłeś przeciwnika?
Rzeczywiście ta dyskusja chyba do niczego nie doprowadzi. Nie zrozumiemy swoich poglądów a tym bardziej nie dojdziemy do porozumienia.
Może Ferbik ma rację - lepiej wrócić do wątku o EURO.

jenusia
W trakcie przeprowadzki do Wielunia

[quote="komornik"]Sport musi nieść ze sobą nienawiść. Inaczej piłka nożna byłaby tylko spektaklem w teatrze z udziałem 22 aktorów. Ciężko to wytłumaczyć, ale "to trzeba przeżyć, żeby to zrozumieć". Także nadal zachęcam do pójścia na mecz.[/quote]ta a mnie na studiach z wychowania fizycznego uczyli o fair play... ale dla Ciebie to chyba obce słowa..

bratbratubratem
Słyszał o Wieluniu

[quote="red"][b]Ferbik[/b], dlaczego koniec? Niech panowie wytłumaczą dlaczego "patriota" w szaliku ŁKSu jest gorszym "patriotą" niż "patriota" w szaliku Widzewa...
Wiem że to nie jest o EURO.[/quote]

Kolego co robiłeś na przykład jak była 149 rocznica Powstania Styczniowego? pewnie zakładałeś chłopu solary na dachu. A wiesz co robili kibice Łks-u i Widzewa i jeszcze paru innych ekip z Polski? Przyjechali do twojego Wielunia po to by wspólnie razem ramię w ramię złożyć kwiaty, zapalić znicze, odśpiewać hymn i uczcić pamięć powstańców przy pomniku w parku za stadionem...
Tak! kibole oprócz tego że się leją na co dzień potrafią się szanować. Bo są ważniejsze rzeczy, na przykład ojczyzna, honor... Jeśli sytuacja tego wymaga potrafią się zjednoczyć dla Polski!
Kluby walczą między sobą bo gdzieś kiedyś ktoś komuś dowalił, gdzieś ktoś kogoś poniżył, obraził i wybuchła wojna taka sama jak każda inna. A dumny kibic nie da sobie w kasze pluć.
Rozumiem że ty nie masz wrogów? Albo Jak ktoś cię opluje to udajesz że deszcz pada. Albo jak dostaniesz w łeb to nadstawiasz drugi policzek jak ci ksiądz każe. Kibole tacy nie są. Dbają o swój ukochany klub i jego kibiców. Ryzykując zdrowiem i jeszcze innymi rzeczami, nie pozwolą by ktoś szargał jego dobre imię...
Kibole to nie zwierzęta! To zwykli ludzie którzy mają swoje idee i wartości według których się w życiu kierują...

A co w tym pięknego?
"Poświęcenie, które każdy z nas wkłada w to by jechać za swoją drużyną. Miłość nie za pieniądze, nie za zaszczyty. Za piękne chwile, których się nigdy nie zapomni, wspomnienia, które zostaną do końca, kolegów którzy staną murem… Każdego dnia dziękuje Bogu, że jestem Kibicem, a nie typem dla którego liczy się kasa i pozycja. Dla nas liczą się chwile i to my przeżyjemy życie tak jak się powinno. Na całego! Bo do grobu nic nie zabierzemy… a pamięć pozostanie na zawsze! "

Shymool
Mieszka pod Wieluniem
carpet crawler

[quote="komornik"]Sport musi nieść ze sobą nienawiść. Inaczej piłka nożna byłaby tylko spektaklem w teatrze z udziałem 22 aktorów. Ciężko to wytłumaczyć, ale "to trzeba przeżyć, żeby to zrozumieć". [/quote]
http://wyborcza.pl/1,75968,11935270,Ginaca_Polska_kibolska.html
[quote="komornik"]A ja nie wiem czemu nadal podejmuję rozmowę z ludźmi, którzy nigdy na żadnym meczu nie byli, a swoje informacje czerpią z tak wiarygodnych źródeł jak "Gazeta Wyborcza". [/quote]
Sprowokowałeś mnie, więc zajrzałem do Wyborczej. Dziękuję za inspirację :)

red
Moderator

[quote="bratbratubratem"]Kolego co robiłeś na przykład jak była 149 rocznica Powstania Styczniowego? pewnie zakładałeś chłopu solary na dachu. A wiesz co robili kibice Łks-u i Widzewa i jeszcze paru innych ekip z Polski? Przyjechali do twojego Wielunia po to by wspólnie razem ramię w ramię złożyć kwiaty, zapalić znicze, odśpiewać hymn i uczcić pamięć powstańców przy pomniku w parku za stadionem... [/quote]Na dachu raczej nie siedziałem. Ale nawet jeśli tak by było, to nie uważam się z tego powodu za kogoś gorszego. Tak jak pisałem - to są takie porównania, jakby za najlepszego katolika uważać tego, co najgłośniej w kościele śpiewa...
Dzisiaj pośpiewamy pod pomnikiem a jutro w drodze na mecz okradniemy sklep (to się chyba promocja nazywało), pobijemy jakiegoś kibica i zdemolujemy kilka ulic - to jest wasz pseudopatriotyzm. Naprawdę jak dorośniecie to możemy trochę porozmawiać. Kiedy chodziłem do liceum to kilku moich kolegów też było takimi "kibicami patriotami" - w święta kwiaty pod pomnikiem a po meczu bójka z innym kibicem. Prywatnie fajne chłopaki ale czasami im odwalał pseudopatriotyzm. Na szczęści dorośli, założyli rodziny i zmądrzeli. Czego i wam życzę.

yabos
Wieluniaczek

[quote="komornik"]I chciałbym jeszcze łaskawie przypomnieć, że na święta narodowe i mecze reprezentacji "kosy'" klubowe odchodzą na bok i kibice działają razem.[/quote]
No, tak razem działali, że 11 listopada poszli między sobą na noże pod pomnikiem Dmowskiego :lol:
[quote="komornik"]Sport musi nieść ze sobą nienawiść. Inaczej piłka nożna byłaby tylko spektaklem w teatrze z udziałem 22 aktorów. Ciężko to wytłumaczyć, ale "to trzeba przeżyć, żeby to zrozumieć".[/quote]
Piękne, jak dla mnie post roku. Szkoda tylko, że do większości piłkarzy i innych sportowców to jeszcze nie dotarło i nawet jak są między nimi starcia na boiskach to poza nimi często się przyjaźnią.

W sumie to może jednak wydzielić temat bo coraz bardziej od Euro odchodzimy, nawet jeśli ciągle mówimy o jego części.

Shymool
Mieszka pod Wieluniem
carpet crawler

[b]yabos[/b], Popieram. Można wydzielić.

narodowiec
Dojeżdża PKSem

[quote="yabos"]No, tak razem działali, że 11 listopada poszli między sobą na noże pod pomnikiem Dmowskiego :lol:[/quote]
O kim mówisz? Bo skoro tak biegle wypowiadasz się na tematy kibicowskie, to musisz mieć informacje z pierwszej ręki?

Chyba, że.......to informacja z Gazietki Wyborczej :?:

Ferbik
Administrator

Temat zamykam, do czasu aż ktoś go nie wydzieli.

glizda
Moderator
diablica

Temat podzielony, możecie się dalej kłócić ale z umiarem panowie, z umiarem :D

red
Moderator

Temat umarł śmiercią naturalną...
Jak można dyskutować z kimś, kto uważa, że sport musi nieść ze sobą nienawiść?

komornik
Słyszał o Wieluniu

Jak można dyskutować z kimś, kto nigdy nie był na meczu, i myśli, że podstawowy asortyment kibica to pałki i kastety?

narodowiec
Dojeżdża PKSem

Jak można dyskutować z ludźmi na tematy kibicowskie, którzy swoją wiedzę czerpią z Gazietki Wyborczej i TVNu, a mecz widziały tylko na zdjęciach?

red
Moderator

[quote="komornik"]Jak można dyskutować z kimś, kto nigdy nie był na meczu, i myśli, że podstawowy asortyment kibica to pałki i kastety?[/quote]Byłem na meczu. Co prawda nie bywam co tydzień, ale to co widzę w mediach (nie tylko TVN i GW) pokazuje mi dobitnie jaki poziom prezentuje stadionowa bandyterka.
Pytanie pozakonkursowe - w jakim jesteście wieku, stadionowi "patrioci"?

narodowiec
Dojeżdża PKSem

[quote="red"][quote="komornik"]Jak można dyskutować z kimś, kto nigdy nie był na meczu, i myśli, że podstawowy asortyment kibica to pałki i kastety?[/quote]Byłem na meczu. Co prawda nie bywam co tydzień, ale to co widzę w mediach (nie tylko TVN i GW) pokazuje mi dobitnie jaki poziom prezentuje stadionowa bandyterka.
Pytanie pozakonkursowe - w jakim jesteście wieku, stadionowi "patrioci"?[/quote]

A co Ty z policji jesteś? Może jeszcze nasze dane osobowe chcesz? :D

red
Moderator

[quote="narodowiec"]A co Ty z policji jesteś? Może jeszcze nasze dane osobowe chcesz?[/quote]Po treści wpisu wnioskuję, że max. 20 lat :D
Nie interesują mnie twoje dane. Tylko się upewniam, że poziom akceptacji "stadionowego patriotyzmu" jest odwrotnie proporcjonalny do wieku...

narodowiec
Dojeżdża PKSem

[quote="red"][quote="narodowiec"]A co Ty z policji jesteś? Może jeszcze nasze dane osobowe chcesz?[/quote]Po treści wpisu wnioskuję, że max. 20 lat :D
Nie interesują mnie twoje dane. Tylko się upewniam, że poziom akceptacji "stadionowego patriotyzmu" jest odwrotnie proporcjonalny do wieku...[/quote]

Powiedziała to osoba, która "młyn" widziała tylko na zdjęciach.

narodowiec
Dojeżdża PKSem

[quote="narodowiec"][quote="red"][quote="narodowiec"]A co Ty z policji jesteś? Może jeszcze nasze dane osobowe chcesz?[/quote]Po treści wpisu wnioskuję, że max. 20 lat :D
Nie interesują mnie twoje dane. Tylko się upewniam, że poziom akceptacji "stadionowego patriotyzmu" jest odwrotnie proporcjonalny do wieku...[/quote]

Powiedziała to osoba, która "młyn" widziała tylko na zdjęciach.[/quote]

http://www.youtube.com/watch?v=mL9R8HwTROY

"kibice, to są ludzie honoru -tacy ludzie walczyli w Powstaniu :!: " :!:

yabos
Wieluniaczek

Narodowiec cytujący byłego SBka. Lubię ten temat :grin:

Morgoth
Przyjeżdża na zakupy
Nadworny Hejter

[quote="yabos"]Narodowiec cytujący byłego SBka. Lubię ten temat :grin:[/quote]
Ależ narodowcom bardzo podobał się PRL, vide [URL=http://pl.wikipedia.org/wiki/Boles%C5%82aw_Piasecki]Bolesław Piasecki[/URL] z ONR/Falangi czy też rok 1968 :grin:

bratbratubratem
Słyszał o Wieluniu

Jak patrzę na tych wszystkich pikoli, januszy, i nieogarniętych przebierańców z trąbkami to mi się rzygać chce! Jeden z drugim hymnu nie zna bo już w pierwszym zdaniu robi błąd a na mecz reprezentacji się pcha! Nic dziwnego że Tomasz Zimoch się zagotował po meczu z Rosją i krzyczał w mediach: jak mogą rosjanie wnieść flagę sektorową na stadion i przekrzyczeć Polaków będących w zdecydowanej przewadze? Odpowiadam: chcieliście gamoni na stadionach to ich macie! a już szczytem bezczelności było pismo z PZPNu do Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Kibiców (potocznie wiadomo że zarządzanego przez kiboli) z prośbą by przysłali grupę by ogarnęła doping. Cyrk to mało powiedziane! Na szybko szyli flagę Polski (sektorówkę) by też zabłysnąć. A i tak dali dupy rozwijając ją w czasie hymnu Czech. Takie sektorówki a nawet dwa razy większe to posiada większość ekip z ekstraklasy a nawet niższych lig... Wszyscy podniecają się dopingiem pijanych Irlandczyków którzy zabłysnęli z jedną pieśnią. A przyjdź jeden z drugim na mecz ekstraklasy i zobacz jak się jedzie z dopingiem! pierwsza lepsza ekipa z naszej ligi by ich rozjechała dopingiem!

Administrator
Administrator

A ja Tobie polecam wybrać się na jakiś mecz EURO i zobaczyć jaka panuje tam atmosfera.

Kreujecie swoje poglądy na artykułach z pismaków rządnych sensacji. Szukacie na siłę konfliktu. Zamknijcie się w jakimś budynku z arsenałem siekier,pałek, noży i bijcie do momentu aż przeżyje tylko jeden w imię jakiś gó.... polskich klubów.

Spędziłem cały poniedziałek w Gdańsku - od rana do wieczora stare miasto, potem mecz i chodzenie po ulicach do ok 2 godziny w nocy. Zero agresji, wszyscy uśmiechnięci, kibice Hiszpanii i Chorwacji pomimo tego że często pijani bawili się razem. Przez cały dzień nie widziałem ani jednego agresywnego zachowania !

Zgodzę się z tym, że ta impreza to jedna wielka komercja ale emocje ludzi są prawdziwe...

Sorry za jakość ale fotki i film robione rewersem biletu :mrgreen:

http://wielun.biz/dray/mecz/VIDEO0485.mp4

[img]http://wielun.biz/dray/mecz/1.jpg[/img]
[img]http://wielun.biz/dray/mecz/2.jpg[/img]
[img]http://wielun.biz/dray/mecz/3.jpg[/img]
[img]http://wielun.biz/dray/mecz/4.jpg[/img]
[img]http://wielun.biz/dray/mecz/5.jpg[/img]
[img]http://wielun.biz/dray/mecz/6.jpg[/img]
[img]http://wielun.biz/dray/mecz/7.jpg[/img]
[img]http://wielun.biz/dray/mecz/8.jpg[/img]

[ REPLY ]
You cannot post new topics in this forum