Użytkownik Pohybel, Oportunista, Motłoch to ta sama osoba. Postanowiłem nie usuwać jego postów tylko umieścić je w tym temacie.
Administrator
Hej red! Zacząłeś używać takiego samego stylu jak pohybel! I nabrałeś się na radę nadzorczą. Bladziutko te twoje argumenty wyglądają. I sięgasz po wypowiedzi typu:bezsensowne walenie w klawiaturę, zamiast rzeczowo odpowiedzieć. Pablo, co powiesz na przyznanie się reda?
Ostatnio zmieniony przez Administrator 2010-03-09, 19:19, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-03-09, 11:21
Pohybel, oportunista, Motłoch (wcześniejszych nicków nie będę już wymieniał) - wiemy że jesteś tą samą osobą (potwierdza to Twój numer IP) . Nie życzymy sobie tutaj takich pieniaczy jak Ty. Jeśli masz trochę honoru to sam znikniesz z tego forum, jeśli nie to osobiście Ci w tym pomogę.
nie chwaląc się --> już dawno rozgryzłem tego trolla
nie ma co mówić o honorze, bo dla niego to rzecz obca. Na miejscu Pabla chciałoby się powiedzieć : Boże chroń mnie przed takimi zwolennikami, a z wrogami poradzę sobie sam Pozdrawiam
Pierdoła z ciebie Administratorze! To serwer jednej z instytucji budżetowych, a pod dwa z tych nicków podpiętych jest ze dwadzieścia osób. I nie chrzań bidoku o honorze, bo takie czereśniaki nie wiedzą co to jest, skoro obrażają się o (słowo wymoderowano) wie co. Nie zapomnij wykasować naszych postów, bo jeszcze ktoś przeczyta i skompromitujesz się do reszty tą namiastką cenzury.
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-03-09, 19:21
Jeżeli masz jakieś problemy emocjonalne to proponuję udać się do specjalisty. Jeśli jednak jesteś przekonany, że to Ty masz rację, proponuję spotkanie w cztery oczy i rozmowę. Masz tyle odwagi?
panowie dziwie się, że dajecie się prowokować takim trollom . Mój dziadek miał na takie sytuacje jedno powiedzenie: "nie ruszaj (słowo wymoderowano) bo śmierdzi" i wam też radze
marcin-gorski, widzisz w tym problem, że jeśli od razu reaguje się skrajnymi metodami w stylu usuwanie postów, ostrzeżenia itp, to posądza się nas o kneblowanie forum, usuwanie niewygodnych wpisów, łamanie regulaminu, tworzenie kółka wzajemnej adoracji itp itd. Dlatego z reguły daje się chwile czasu trollom na to, zeby dostosowali ton i treść wypowiedzi do cywilizowanych reguł. Czasami to skutkuje, czasami niestety kończy się na "bananie" I bynajmniej nie jest to banan na twarzy trolla Chociaż niektórych pewnie to cieszy...
Idiotyzmem i głupotą a jednocześnie czynnikiem zupełnie pozbawionym sensu dla normalnego zdrowo myślącego człowieka jest to, że tacy pieniacze wcześniej, czy później tu wracają.
Zakładają inne nowe nicki z zamierzeniem wpływania na innych użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez wysyłanie napastliwych, kontrowersyjnych wpisów próbują sprowadzić dyskusję do poziomu im odpowiadającego.
Takich właśnie osobników / trolli będziemy wyrzucać stąd z całą stanowczością.
PS. Ciekawostka
Cytat:
Obrona przed trollowaniem.
Najskuteczniejszą obroną przed trollowaniem jest całkowite zignorowanie wszelkich zaczepek trolla, w momencie gdy się zorientujemy, że mamy z nim do czynienia. O ile istnieje taka możliwość, administratorzy lub moderatorzy powinni blokować możliwość publikowania wiadomości, które można uznać za trollowanie i odpowiadania na nie. Kasowanie wiadomości już opublikowanych zwykle roznieca kłótnię, gdyż dostarcza zarzutu cenzurowania wypowiedzi jako dodatkowego argumentu.
Zazwyczaj konsekwentne ignorowanie trolla skutkuje jego zniechęceniem i przeniesieniem się w inne miejsce lub całkowitym zaprzestaniem działalności. W praktyce jednak rzadko do tego dochodzi, ponieważ na forum bardzo często znajdą się jakieś osoby, które będą jednak z trollem dyskutowały i tym samym zachęcały do kontynuacji działalności. Dodatkowo niektóre trolle potrafią stworzyć wokół siebie krąg osób, które ich wspierają, chronią przed oponentami, podsycają dyskusję z udziałem trolla etc. – na szczęście jest to zjawisko czasowe, bo trolle swoim pogardliwym i nacechowanym wyższością zachowaniem w stosunku do tych osób, szybko je do siebie zniechęcają.
W slangu internetowym często mówi się, że trolla nie należy "karmić" – czyli że nie należy z nim w ogóle wchodzić w jakąkolwiek polemikę.
Pomógł: 13 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 3119 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-03-10, 22:03
Administrator napisał/a:
- wiemy że jesteś tą samą osobą (potwierdza to Twój numer IP)
No właśnie jedynym dowodem jest IP> No tak ale jak kilka osób korzysta np z tego samego routera o danym ip. Ja moge tak zrobić że będe za kazdym razem miał inny IP i to z całego świata/za każdym razem użyje innej przeglądarki/za każdym razem stworze sobie inne konto forumowe za pomocą innego adresu @ i w jaki sposób jesteście w stanie kogoś namierzyć. A jeszcze odpale łyndołsa
możliwości jest kupa aby zgubić trop
Motłoch napisał/a:
! To serwer jednej z instytucji budżetowych, a pod dwa z tych nicków podpiętych jest ze dwadzieścia osób.
niby w jaki sposób niki podpiete sa pod konkretne osoby ?
Wysłany: 2010-03-11, 18:32
yampress napisał/a:
No właśnie jedynym dowodem jest IP> No tak ale jak kilka osób korzysta np z tego samego routera o danym ip.
Praktycznie każdy post tych 3 użytkowników jest z innego IP (dynamiczne IP: public-gprs****.centertel.pl). Jednak udało mi się znaleźć posty tych 3 użytkowników napisane w ciągu 1-2 godzin dokładnie z tego samego IP. Prawdopodobieństwo że tego samego dnia 3 różnym osobom piszącym na naszym forum przyznano to samo IP jest znikome i graniczące z cudem.
yampress napisał/a:
Ja moge tak zrobić że będe za kazdym razem miał inny IP i to z całego świata/za każdym razem
Yampress jeśli już jesteśmy precyzyjni to nie masz kompletnie wpływu na swoje IP, nie zależy ono od Ciebie tylko od Twojego ISP. Jedyne co możesz zrobić to wejść na forum za pośrednictwem innego serwera/komputera. Twoje IP zawsze pozostaje takie same.
Yampress jeśli już jesteśmy precyzyjni to nie masz kompletnie wpływu na swoje IP, nie zależy ono od Ciebie tylko od Twojego ISP. Jedyne co możesz zrobić to wejść na forum za pośrednictwem innego serwera/komputera. Twoje IP zawsze pozostaje takie same.
A nieprawda.
[ Dodano: 2010-03-11, 19:39 ]
A teraz
EDIT: Złączyło posty to nie pokaże dwóch zupełnie różnych IP mimo ze pisane z tej samej maszyny i tej samej przeglądarki mimo że nawet zamknięta nie była.
Pomógł: 13 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 3119 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2010-03-11, 20:34
Administrator napisał/a:
Yampress jeśli już jesteśmy precyzyjni to nie masz kompletnie wpływu na swoje IP, nie zależy ono od Ciebie tylko od Twojego ISP. Jedyne co możesz zrobić to wejść na forum za pośrednictwem innego serwera/komputera. Twoje IP zawsze pozostaje takie
same.
A co TY chłopok opowiadasz. Jest mnóstwo mechanizmów poczynając od serwerów proxy, serverów pośrednioczących/tunelujących ruch www , ścieci serwerów/routingu cebulowego. Do tego jest jeszcze odpowiednie oprogramowanie.... . Albo jeśli ktoś ma konto shell na serwerze gdzieś na świecie może użyć tunelowania ssh przez konto na daną strone która chce
Wiesz nie świeży jestem w kwestii informatyki.
Takie rzeczy możesz komuś gadać jak ktoś jest zielony. Wiem,że adres IP jest przyporządkowany adresacji danego ISP .. teoretycznie. Jeśli się nie wie co i jak to tak się w nieświadomości żyje, ja niestety wiem jak sobie moge zmienić ip kiedy chce
Cytat:
Trasowanie Cebulowe) jest zestawem narzędzi przeznaczonym dla tych, którzy chcą zwiększyć swoje bezpieczeństwo i anonimowość w Internecie. Jest to wirtualna sieć zapewniająca użytkownikom prawie anonimowy dostęp do zasobów Internetu - przeglądania i publikowania stron WWW, komunikatorów internetowych (np. GG, Tlen, Jabber, IRC), SSH oraz innych programów, które używają protokołu TCP. XXXXX dostarcza również programistom platformy do tworzenia oprogramowania ze wsparciem funkcji anoniowości i bezpieczeństwa.
XXXXX został zaprojektowany by chronić użytkowników przed inwigilacją w postaci tzw. analizy ruchu (ang. traffic analysis). Komunikacja odbywa się poprzez rozproszoną sieć serwerów, nazywanych routerami cebulowymi (ang. onion router), chroniąc użytkownika przed stronami zbierającymi informacje osobiste, lokalnym podsłuchem, a nawet samymi routerami cebulowymi.
Skuteczność XXXXX wzrasta wraz rosnącą liczbą wolontariuszy uruchamiających serwery. Prosimy byś przemyślał zaoofiarowanie swojego czasu lub komputera jako serwera. Pamiętaj, że prace nad programem wciąż trwają i jeśli zależy Ci na bardzo wysokim poziomie anonimowości, nie polegaj na obecnej wersji. Dowiedz się więcej...
I POPATRZ SOBIE NA TO
OBA IP sprawdzane za pomacą adresu ip.wp.pl
stuczka z serwerem tunelującym ruch www
to taki mały trik aby ominąć firewalle zakładowwe z filtrującym serwerem (filtrujące strony na które user ma nie wchodzić) proxy np squid
to 1 sztuczka-> najrostsza. A pare asów w rękawie się ma ale się nie zdradza
od młodości pragnąłem być lamerem i zostałem w końcu nic nie umiem tylko a umiem wyłaczyc komputer wyciągając wtyczke z gniazdka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum