Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row
 Forum Index

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups
RegisterRegister  Log inLog in

Previous topic «» Next topic
nowy problem
Author Message
zwyczajna
WIELUNIAK

Posted:     [ !!! ]

Weszłam w instalacje systemu z płyty,już sie ucieszyłam a tu wyskakuje komunikat:
[b]nie można załadowac pliku \i386\KDCOM.DLL
kod błedu 4096 [/b]

:570:

zwyczajna
WIELUNIAK

Mam pytanie.Kiedy właczam film winampem on sie gdzieś chowa w przestrzeni komputerowej,słychać głos ale samego odtwarzacza nie ma :roll: Mogę go wyłaczyc tylko przez Menadzera.Czy to normalne?

Ferbik
Administrator

[b]edzia i odziu[/b], a po co przez winampa? Nie łatwiej przez allplayera, bestplayera czy innych odtwarzaczy bardziej do tego stworzonych? Pewnie winamp Ci się minimalizuje albo diabeł wie co :)

zwyczajna
WIELUNIAK

zwykle odtwarzam w goomie ,ale winamp bezczelnie czasem przejmuje odtwarzanie :x jaki jest inny program do muzyki ?Oprócz beznadziejnego Mediaplayera?

d@vid
Ma stragan na targu

[quote="edzia i odziu"]ale winamp bezczelnie czasem przejmuje odtwarzanie[/quote]
Jakiś_Film.avi/mpg/wmv... => PPM => Otwórz za pomocą => Wybierz program... => [Program który chcesz odtwarzać wszystkie pliki danego formatu, np. AllPlayer (polecam)] zaznacz "Zawsze używaj wybranego programu do otwierania tego typu plików" => OK ;)

[quote="edzia i odziu"]jaki jest inny program do muzyki ?Oprócz beznadziejnego Mediaplayera?[/quote]
Winamp :) choć polecam również AIMP ostatnio przypadkiem go zainstalowałem i przypadł mi do gustu, przede wszystkim za wizualizacje które ma na prawdę świetne
http://www.programosy.pl/program,aimp.html

zwyczajna
WIELUNIAK

Własnie pierwszy opisany sposób zawsze stosuję :lol: Usunę to cholertwo to moze będzie spokój :D AIMP ide ściągnąć

drybl4s^
Przejeżdżał przez Wieluń
:))

do słuchania muzyki to foobar, nie obciąża praktycznie w żadnym stopniu procesora i ramu

zwyczajna
WIELUNIAK

No i witam znów.Mam u siebie komputer chrzesniaka ,taki słaby ale moze byc .No i cuda mu sie z nim dzieja a ja juz nie mam pomysłów.Bywało tak ,ze zeby widział dysk trzeba było odłaczyc dvd,jak sie podłaczyło dvd znikały dyski.Chciałam zrobic format ale wyskoczył błąd że instalator nie może ukończyc instalacji poniewaz brakuje pliku [b]NTLDR[/b].Kolejny komunikat to też nie może ukończyc bo brakuje lub jest uszkodzony[b] inf txt sethup.sif.[/b]Co robic ?Szukam w necie ,ale nic z tego nie wiem ,pamięci raczej sa dobre bo sprawdzałam w swoim komputerze :(

Archdevil
Administrator
pan piekła

[quote="edzia i odziu"]Bywało tak ,ze zeby widział dysk trzeba było odłaczyc dvd,jak sie podłaczyło dvd znikały dyski.[/quote]
Często jest to symptom posiadania niewyrabiającego przestarzałego chińskiego zasilacza. Sprawdź na innym, czy przy okazji nie ustąpi i drugi problem a przy okazji na innym nośniku instalacji XP.

MAR-COM
Wieluniaczek

może też być problem z ustawieniem napędów CD/DVD - master/slave , a nie koniecznie zasilacza

zwyczajna
WIELUNIAK

a może byc przyczyną to ,że sa 2 dyski z czego jeden jest chyba mocno stary bo ma zupełnie inne wejścia :roll: ?

OgioN
Mieszka pod Wieluniem

Sprawdź to co napisał MAR-COM. Czy się nie "gryzą" dyski/napędy, czy są prawidłowo podłączone na taśmach i czy zworki odpowiednio poustawiane. BTW sprawdź na jednym dysku, a potem możesz podłączyć - już po instalacji ten kolejny. Możliwości w tym wypadku może być dużo ...
Dyski mogą się gryźć. Najczęściej jak są różnych producentów.

zwyczajna
WIELUNIAK

wypróbowałam wszystkie możliwe sposoby,no niestety to nie na moja głowę .Czy moglibyscie polecic kogos lub jakiś zakład zajmuja,cy sie takimi rzeczami?Bardzo tani!!Zalezy mi zeby mały miał komputer na swięta,jest dzieckiem niepełnosprawnym i strasznie go mu brakuje ;)

Archdevil
Administrator
pan piekła

[quote="MAR-COM"]może też być problem z ustawieniem napędów CD/DVD - master/slave , a nie koniecznie zasilacza[/quote]
Hehe, prawda. Założyłem, że skoro zdiagnozowano, że odłączenie jednego wystarczało do działania drugiego, to użytkownik ma jakieś pojęcie o poprawnym podłączaniu urządzeń na ATA :wink:

[quote="edzia i odziu"]Czy moglibyscie polecic kogos lub jakiś zakład zajmuja,cy sie takimi rzeczami?[/quote]
Polecam [b]MAR-COM[/b]a :)

zwyczajna
WIELUNIAK

chyba sobie poradziłam :) a raczej Odziu ,popołudniu okaze sie czy serio,bo ide zaraz do pracy i nie dowiem,ale udało sie sformatowac ,problem był w zworkach..jakim cudem? :roll: i nie tylko.napędy to takie trupy,że trudno uwierzyć ,że jeszcze działają ... :P Dzięki za pomoc :)

Ferbik
Administrator

Ludziom jak coś nie działa, to od razu chcą formatować... :P Po co? Akurat formatowanie do zworek ma się tak, jak brak prądu do ilości wyświetlanych kolorów na monitorze :P

yampress
WIELUNIAK

[quote="Ferbik"]Ludziom jak coś nie działa, to od razu chcą formatować... :P Po co? Akurat formatowanie do zworek ma się tak, jak brak prądu do ilości wyświetlanych kolorów na monitorze :P[/quote]

czasami reinstalacja windowsów przynosi mniej kłopotów niz ich "naprawianie"

poza tym nie wszyscy znają sie na sprzecie i wsystkie problemy upatruja w windowsie.

zwyczajna
WIELUNIAK

no własnie to nie wiem czy to zworki,bo jak mówia nic nie przestawiali :roll: grunt że sie udało,ale wiem że czeka mnie dużo pracy bo pojęcie o komputerze mają znikome...prędzej czy później znów cos namieszają :P Musze chrzesniakowi nagrywarkę sprezentowac bo to co ma płyt juz nie czyta :D

zwyczajna
WIELUNIAK

Mam kolejne pytanie ,kupilismy ta plytke http://www.allegro.pl/item532296306_nowa_plyta_glowna_juz_za_69_zl_f_vat_gw.html dostalismy do niej sterowniki ,ale nie ma glosu,byl problem ze znalezieniem sterownikow audio.Poszukalam w internecie i przy kazdej probie instalacji komputer sie resetowal.W koncu za ktoryms razem udalo sie zainstalowac,jak zwykle poprosil o reset i od tej chwili uruchamia sie az do pulpitu,nastepnie znow restart ..nie mam juz sil,poradzcie cos,bo dzieciak czeka :(

Ferbik
Administrator

Wyłącz sobie przede wszystkim automatyczny reset systemu podczas błędów:
Mój komputer (prawym przyciskiem myszy), wybierz właściwości, potem zakładka "zaawansowane", nastepnie w dziale 'uruchamianie i odzyskiwanie' przycisk "ustawienia" i odhacz ptaszka "automatycznie uruchom ponownie".
Przy następnej próbie instalacji sterownika w momencie ewentualnego (wyłączonego już) restartu powinien wyrzucić bluescreena z numerem błędu. Może numer błędu coś nam powie więcej - ewentualnie poszukać trzeba alternatywnych sterowników. No i pytanie podstawowe: czy przy instalacji w ogóle po uruchomieniu instalatora następuje reset? Czy może wcześniej wyrzuca komunikat, że sterowniki nie są podpisane cyfrowo? Czy co kolwiek innego? Może tak krok po kroku napisz co się dzieje, łatwiej będzie zdiagnozować. Ja w międzyczasie zobaczę, co to za integra audio siedzi na tej płycie.

EDIT
dodano 20:28

Problem tkwi najprawdopodobniej w nieprawidłowym podłączeniu zworek. Rozwiązanie Twojego problemu prawdopodobnie tutaj:
http://forum.idg.pl/plyty_glowne-f105-problem_z_plyta_msi_7048-t150797.html

zwyczajna
WIELUNIAK

dzieki,poczytam :) ale zworek nie widze wcale :wink:

Archdevil
Administrator
pan piekła

[b]Ferbik[/b] dobrze prawi.

[url=http://archdevil.pl/medion/7010-engl_v1.0_-_OEM_Board.zip]Dołączam[/url] instrukcję do płyty, rozwiązanie problemu znajduje się na stronie 2-14 na szarym tle.

Ferbik
Administrator

[quote="Archdevil"] rozwiązanie problemu znajduje się na stronie 2-15 na szarym tle[/quote]
A nie na 2-14? :)

zwyczajna
WIELUNIAK

chlopaki wielkie dzieki i buziaki pomoglo :)

Archdevil
Administrator
pan piekła

[quote="Ferbik"]A nie na 2-14? :)[/quote]
Oczywiście, że na 2-14 :oops: Jednak pora robi swoje na oczy :)

[ CLOSED ]
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: