No red, przerzucasz opłatę, czy może jeszcze na tym zarabiasz? Bo 2 zł to ... nigdzie takiej oferty, przynajmniej w necie nie znalazłem
Polecam Ci zamówić pudełka z nadrukiem, do tego jeszcze projekt Red to już normalnie dzięki temu się pobudował
Często biorąc pizzę z innych miejsc patrzę w ulotkę i cena widnieje 22zł z dowozem, a po dowiezieniu okazuje się na przykład, że sos jest jeszcze do dopłaty, a tu dowóz, a tu pudełko i robi się 26zł... pal licho, ale to powinno być jasno powiedziane. Ostatnio nawet miałem sytuację, że pizzeria zmieniła z miesiąca na miesiąc ceny w ulotkach, chociaż drukowała dwa miesiące wcześniej i znowu różnica 2zł na zamówieniu, bo miałem starą (sprzed dwóch miesięcy drukowaną) ulotkę... Nie staję murem za redem, ale przynajmniej uczciwie podchodzi do sprawy i faktycznie jako jedyny broni swoich argumentów, chociaż patrząc na konkurencję - powinien mieć to głęboko w (słowo wymoderowano), bo ja też na przykład nie pisałem, że w jednej pizzerii brzegi pizzy były tak spalone, że gwoździa bym tym wbił, czy też znalazłem kawałek paznokcia i tego typu sprawy. Kto z innych pizzerwłaścicieli śmiał zabrać głos? Ten jest właśnie krytykowany, co próbuje coś wyjaśnić. Chyba powinno działać to w drugą stronę.
Wczoraj jadłem pizzę z BB i byłem zadowolony. Dodatki na paru kawałkach aż wylewały się z ciasta. Nie to, że było ich jakoś szczególnie dużo, po prostu były tak szeroko rozmieszczone. Chociaż fakt, że jest to już drugie zamówienie gdzie były przypalone, ale nie na tyle żeby psuło to smak.
BTW. przy tej promocji margarita gratis też liczycie sobie 2 zł za pudełko?
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Najlepiej jest krytykować, nie patrząc na samych siebie.
W każdej Pizzerii zawsze się może zdarzyć, że pizza się może pobokach przypalić, ale dzieje się tak, że w miejscach, gdzie są dodatki ciasto się nie spali, bo jest obciążone. Prawie we wszystkich przypadkach pizza po bokach jest spieczona, gdyż jest to ciasto drożdżowe, które pod wplywem ciepła rośnie.
Ja zawsze jak zamawiałam z BB, to przez telefon informowano ile będzie mnie to kosztować i za co płacę.
W dostawie nigdy nie było problemów, żeby zdarzyła się jakakolwiek pomyłka, bo na pizzy, którą mi dostarczano był adres dostawy.
Nie wiem co mają na myśli złośliwi ludzie, że co by się nie działo nie tak, to wszystko trzeba opisać w Internecie. Każdemu może się zdarzyć pomyłka, klient może mieć zły humor albo przypali się pizza-
Ale czy nie lepiej powiedzieć o tym co nam się nie podoba najpierw temu do kogo ma się żal, niż wystawiać w sieci komuś od razu negatywną opinię.
Niektórym się nie podoba, że BB bierze opłatę za pudełko, a nie bierze pod uwagę tego, że w innej pizzerii zapłaci więcej za pizzę z tymi samymi składnikami lub za dowóz, gdy zamówienie nie przekracza określonej w danym miejscu kwoty.
hajen W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Wysłany: 2012-04-27, 16:43
Bethi, nie rozumiem, o co Ci chodzi. Opinia jest opinią i każdy może ją umieścić, gdzie tylko chce. Nawet jeśli jadł tę pizzę tylko raz i miał w tym dniu zły humor. Przypalenie nie świadczy o tym, że pizza jest na bazie drożdży, tylko dlatego, że była pieczona na zbyt wysokiej temperaturze, by zminimalizować czas przygotowywania pizzy.
Każdy rozsądny przedsiębiorca szuka złotego środka pomiędzy ceną a jakością. Skoro jest dużo zamówień, to nie dziwię się, że pizze piecze się szybciej na większej temperaturze, by po prostu wyrobić ich więcej.
Moim zdaniem to kwestia gustu, ja lubię przypieczoną pizzę. Ale nie lubię np. spalonych dodatków, a to się zdarza w pizzeriach.
Co do Big Buffalo, kupowałem tam pizzę (tak, kupowałem, bo już nie bywam w Wieluniu za często) i zawsze spełniała moje oczekiwania. A było nimi:
- pizza ma być ciepła a nawet gorąca
- mam mieć dostępne sosy
- nie chcę długo czekać
- cena/wielkość
Na pizzę w BB nie narzekam. Uważam, że nie jest to najlepsza pizzeria w Wieluniu, bo jest kilka dużo lepszych pizzerii, ale do BB idę tylko wtedy, kiedy mam konkretne oczekiwania. I z tego BB się wywiązuje. Zdarzało się niestety, że obsługa miała taki zapiernicz, że nie ogarniała i ludzie, którzy złożyli zamówienie po mnie dostawali pizzę przede mną - musiałem się upominać. Ale z natury nie jestem nerwowy, za to grzeczny i tylko przypomniałem o moim zamówieniu .
Co do dostawy - nigdy nie zamawiam pizzy z dostawą do domu w Wieluniu. Wieluń jest tak mały, że lepiej samemu się udać do jakiejś pizzerii, bo jakość pizzy "na miejscu" jest i będzie zawsze nieporównywalne lepsza.
Reasumując - jesteś głodny, masz ochotę zjeść przyzwoitą pizzę na szybko za dobre pieniądze i chcesz się za te pieniądze najeść - to dobry wybór. Chcesz mieć coś bardziej wyszukanego, zrobionego "cierpliwiej" i nie spieszy Ci się za bardzo - wybierz inne i droższe pizzerie. Nie będę robić reklamy innych, bo nie o tym ten wątek. Moim zdaniem nie ma w Wieluniu niedobrej pizzerii (przynajmniej nie było dwa lata temu )
Male pytanie odnosnie promocji z duza margheritta czy mozna ten extra dodatek dostac na marghericie? Bo chyba zawsze jest dokladany na tej pierwszej co sie zamawia? BB jest i bylo dobra pizzeria pomimo, ze tez mi sie zdarzylo dostac spalona pizze ale to chyba wyjatki. Tak przy okazji jesli pizze ktos dostanie ewidentnie spalona moze ubiegac sie o zwrot albo wymiane na nowa? Ognista bardziej ognista prosimy jak kiedys Diabelska w NYCP!
Hajen, wiem o co Ci chodzi miałam okazję pracować w miejscu, idzie ilość była priorytetem, natomiast jakoś pozostawiała duże wątpliwości. I doskonale wiem, że te "sucharki" po bokach to od wysokiej temperatury powstają. Powiem tylko tyle, że na wszystko jest sposób-nawet na przypieczenia-bez szkody dla klienta
Przypalenie nie świadczy o tym, że pizza jest na bazie drożdży, tylko dlatego, że była pieczona na zbyt wysokiej temperaturze, by zminimalizować czas przygotowywania pizzy.
Każda pizza jest na bazie drożdży. Ciasto musi w jakiś sposób urosnąć. Ewentualnie można stosować jakieś chemiczne polepszacze.
hajen napisał/a:
Skoro jest dużo zamówień, to nie dziwię się, że pizze piecze się szybciej na większej temperaturze, by po prostu wyrobić ich więcej.
To nie jest tak. BB jako jedyny lokal w Wieluniu używa piecy przelotowych a nie wsadowych. To jest troszkę inna technika pieczenia, która co do zasady bardzo "spłaszcza" czas i temperaturę obróbki. Być może dlatego czasami coś może wydać się przypieczone a coś innego niedopieczone. Ale to nie temat o technologi obróbki termicznej potraw.
Co do zasady przy tym piecu nie za bardzo da się przyśpieszyć pieczenie na tyle dużo, żeby wydajność wyraźnie się zwiększyła, więc nie stosujemy takich skrótów.
Nevermind, dodatek jest do tej pierwszej pizzy a nie do gratisa. Do gratisa można domówić kolejny dodatek.
Widzę, że się spore zamieszanie zrobiło co do Big Buffalo, to może i ja dodam coś od siebie.
W BB zjadłem już naprawdę spore ilości pizzy. Zazwyczaj jem na miejscu. Powiem tak na ogromną ilość pizz, które zjadłem w tym lokalu zdarzało się wszystko co wymienili moi przedmówcy. Jadłem pizze na, której salami było węgielkami, pizzę która była niedopieczona lub która była spalona. Co nie zmienia faktu, że były to sporadyczne przypadki i bardzo lubię pizzę z tego lokalu i dalej będę ją jadł.
Chciałem jeszcze się podzielić jedną sprawą. Kieruje ją głównie do Red'a. Zamówiłem dzisiaj panierowany filet z kurczaka za 16zł, według ulotki która jest na forum. Chciałem z ryżem niestety nie było, można to wybaczyć może trafiłem na złą chwilę. Największym zaskoczeniem była kwota jaką zapłaciłem przy odbiorze, aż 21,5zł. Stwierdziłem, że może opakowanie drogie, albo dowóz. Po przestudiowaniu ulotki wyszło, że filet 16zł opakowanie 1zł i dowóz 3zł, czyli łącznie 20zł co i tak jest sporą kwotą. Dla porównania dwudaniowy obiad w Bistro kosztuje 14,5zł. Teraz moje pytanie skąd to dodatkowe 1,5 zł, bo nie mogę się tego doliczyć?
skąd to dodatkowe 1,5 zł, bo nie mogę się tego doliczyć?
Szczerze mówiąc to wygląda mi na pomyłkę w liczeniu. Postaram się odnaleźć to zamówienie, chociaż wątpię żeby było to możliwe po dwóch dniach.
A tak w ogóle to czy nie lepiej po takim przypadku po prostu zadzwonić do lokalu z prośbą o wyjaśnienie, zamiast wpisywać zapytanie na forum i liczyć na moją odpowiedź dzień czy dwa dni po fakcie?
Chudyy napisał/a:
łącznie 20zł co i tak jest sporą kwotą. Dla porównania dwudaniowy obiad w Bistro kosztuje 14,5zł.
A w Weronie pewnie 7,50 zł. Tylko co to ma do rzeczy?
Nie wiem jak jest w Bistro, ale inaczej kalkuluje się ceny potraw jeśli przyrządza się od razu większa ilość (czyli smażysz np jednorazowo 40 kotletów), a inaczej jeśli to jest jednostkowe zamówienie (jak w BB). Tak samo zawsze droższe jest danie z karty niż np jednostkowy koszt obiadu przy imprezie na 50 osób.
Największym zaskoczeniem była kwota jaką zapłaciłem przy odbiorze, aż 21,5zł.
Przejrzałem sobotnie dowozy i pasuje mi tu tylko jeden - na Osiedle Stare Sady. Wg moich informacji (zgodnie z rozliczeniem zamówienia w lokalu) za zamówienie zapłacono 20,50 zł, zamiast 20,00 zł. Prawdopodobnie przez pomyłkę skasowano z rozpędu za schabowego zamiast za filet z kurczaka, czyli o 50 groszy za dużo. Za pomyłkę przepraszam - nadpłatę zwrócę na rachunek klienta (wysłałem już PW).
Na przyszłość polecam jednak interwencję bezpośrednio w lokalu (może być telefonicznie).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum